castalla.eu, actualitat de castalla Imagen de Cabecera Aleatoria

Amador Pérez presenta su cortometraje ‘Mentemorfosis’ en el Auditorio de Castalla

Fuente: escaparatedigital.com

El sábado 14 de febrero a las 19:30 horas, con entrada gratuita

El Auditorio de Castalla albergará el sábado 14 de febrero, a las 19:30 horas, el estreno del cortometraje ‘Mentemorfosis’, dirigido por el castallense Amador Pérez Rico, de 26 años, titulado en Realización Audiovisual y Espectáculos. Amador, que actualmente trabaja como operador de cámara, cuenta en esta entrevista algunos detalles de su película.

¿Quin és l’argument de ‘Mentemorfosis’?
Sotos, el protagonista, utilitza una facultat inusitada per ascendir en el treball. ¿Aconseguirà el seu objectiu de fer-se l’amo de l’empresa?

¿Quines característiques tècniques té el teu curtmetratge?
El curtmetratge dura uns catorze minuts, la càmera utilitzada va ser la Panasonic AG-HVX200 i vam gravar en el format DVCPRO HD. Una de les directores de foto del curt, Ruth Alonso des de Madrid, va aconseguir material d’il·luminació professional. El so també el vam cuidar, vaig llogar una taula portàtil de so i un amic ens va deixar un bon micro. També vam disposar d’una steady-cam que es requeria en algunes escenes.

¿Quants dies va durar el rodatge i on es va rodar l’acció?
El rodatge de ‘Mentemorfosis’ durà tres dies, els dos primers ens vam posar a les 9 del matí i acabàvem a les 2 de la matinada, i l’últim dia vam acabar sobre les 22h, rodatge prou intens, però en aquestes coses es necessita temps, molt temps. Van ser els dies 29,30 i 31 de març de 2008.
Les localitzacions van ser moltes i molt variades, vam gravar a la Sala de plens del M.I. Ajuntament de Castalla, al despatx de l’alcalde, al Pub La Vaca Loca, a Electro-Castalla Expert, al Col.legi Maria Assumpta, a casa del meus pares, al pis de la meua cunyada Dolores, a l’antiga Clinica Dental de Don Fermín Bernabeu i al carrer del Doctor Rico Sapena que en la ficció és el carrer de Sotos (personatge principal del curtmetratge).
El tindre tantes localitzacions és un gran problema de producció, i es perd molt de temps traslladant-se d’un lloc a altre, però aquesta història requeria eixes localitzacions i gràcies a Déu ens va donar temps per a gravar-ho tot.

Crida l’atenció que un dels escenaris siga el despatx de l’alcalde…
En principi volia gravar a l´enorme taula que presidix l’ajuntament però em feia falta també un despatx, J.A. Candela (regidor de cultura) em va oferir gravar al de l’alcalde perquè era el que més a prop teníem i així va ser.
Per part de l’ajuntament no va haver cap problema per gravar, inclús en el despatx de l’alcalde, ni cap impediment per tallar-nos un carrer per poder gravar.

Conta alguna curiositat que cregues destacable.
Volia destacar que molta gent ha treballat en el curt, per ‘amor al arte’. Això és molt d’agrair perquè jo a soles no haguera pogut fer res, tota la gent ha col·laborat desinteressadament i m´han prestat fins i tot la seua casa en molts casos. També destacar que ha sigut una experiència magnífica donar a conéixer tot el relacionat amb el món del cinema, sobretot a molta gent que no tenia ni idea de com es feien les pel·lícules i ha sigut una il·lusió per a molta gent, em quede amb això.

¿Amb quin pressupost has comptat?
El pressupost de què partia era el gastar-me la menor quantitat possible , i crec que així va ser. Jo vaig aportar al final uns 300 euros o 400 euros pre-produint-lo i en el rodatge entre lloguers de material i quatre cosetes més, encara que ara incrementarà amb la promoció del curt i la producció de còpies. També Rita (la meua nóvia) i els operadors de càmeres van aportar per llogar la steady-cam tres dies.
Els que més despeses van tindre van ser els meus pares que es van encarregar del servici de menjars, van tindre que alimentar-nos a unes 20 o 30 persones per dia de rodatge, era si més no el que podíem fer per la gent que havia col·laborat desinteressadament, encara que jo no els deixava menjar molt mentre hi hagueren coses per gravar, així abaratia les despeses i incrementava el temps de rodatge (rises).

¿Amb quines col.laboracions (econòmiques i d’infraestructures) has comptat per a dur endavant este projecte?
No m´ha agradat mai demanar diners i menys per a dur a terme les meues inquietuds, així que no vaig apostar per cap subvenció ni aportació, encara que tinc bons amics que volien aportar diners per si em feien falta.
En principi el curt no anava a moure tant com ha mogut, però poc a poc es va fer gran, vaig aconseguir material i equip tècnic de primera, i sense adonar-me estava dins d’un projecte de grans dimensions però amb la menor despesa possible.
Vaig tindre prou sort en el tema del lloguer, perquè vaig poder aconseguir material de primera gratis. Un dels operadors de càmera, Joan Masó, té una Panasonic hvx200 així que ell l´aportava a la producció. El micro va ser aportació també d’un amic d’Alacant, Gregorio de Moana Producciones,que ens va llogar la taula de so. Els focos van ser aportació de Ruth Alonso, directora de fotografia del curt, des de Madrid per a l´ocasió. I així quasi tot el material va ser aportat per amics.
També vaig comptar amb un elevador per a gravar un plànol d´una certa altura, cedit pel meu amic Jose Rico de RIBECO SL.

¿Quantes persones han treballat en el curt, tant actors com tècnics?
L´equip tècnic el formàvem unes 18 o 19 persones, la majoria de Castalla, però a part va vindre gent de Madrid, València i Alacant, amics que van estudiar amb mi o que he trobat al llarg dels meus anys batallant.
L’equip de direcció el formàvem Toni Domenech (Castalla), Alex Serrano (Castalla), Virginia Fernandez (Madrid) i jo (Castalla). L´equip de càmera el formaven Joan Masó (València i Op. càmera a España directo delegació de València equip de cap de setmana), Christopher Morcillo (Madrid i Op. càmera a España directo delegació de València equip d’entre setmana) i Luis Sala (Castalla i que ha treballat l´attrezzo a la sèrie L’Alqueria Blanca i que actualment treballa d’operador de càmera).
L´equip de llums era el format per Ruth Alonso (Madrid, il·luminadora de teatre i CCU a diferents programes de Sogecable, entre ells El Guinyol i els informatius de Cuatro) i Estefania Pérez (Castalla, il·luminadora i ajudant de càmera a Madrid, ha treballat en diferents sèries d’àmbit nacional).
L´equip de so el formaven dues persones, el tècnic va ser Pol Elson ( Alacant, que no haurà fet Pol, des de teatre, concerts, videoclips, pel·lícules, curts… i a més, sempre amb un somriure en la boca que ens ha transmés durant tot el rodatge) i Luis Pérez (Auxiliar de so). Els meus pares i Rita van ser l’equip de producció (tots de Castalla).
L´attrezzo va ser a càrrec d’Olivia Del Peso (València, periodista, actualment treballant per a A3 en la delegació de les Illes Balears). El maquillatge i la peluqueria va ser a càrrec d’Isabel Rico (Castalla, cosina meua i perruquera des que va nàixer, té alguna expèriencia en algun curt i espere que haja aprés alguna cosa d’aquest).
El disseny de les webs que apareixen al curt, del cartell publicitari i de la caràtula del DVD és de Chema Garcia (Castalla, gran amic i un dels creadors de “DobleW: disenyo y desarrollo web”).
La BSO ha sigut creada exclusivament per Jaume Rico (Castalla, cosi meu i gran guitarrista, actualment estudiant a Colònia, Alemanya, amb el gran mestre Roberto Ausell).
El maquinista del curt va ser Jose Rico (Castalla) i l’encarregat de l’edició he sigut jo. Després molts del actors i amics que venien a veure com gravàvem ens han ajudat sempre que podien, com és el cas d’Alvarito Navarro.
Els actors en total són quaranta-quatre, el principal és Kike Sotos, els secundaris són Francis Marinez, Silvia Ramírez, Emilio Rico, Juan Mateu, Marisol Rico, Amador Perez i Fatima Sempere. Els actors de repartiment són Octavio Verdú, Jose Manuel Cerdá,, Rita Payá, Assumpta Valdés, Juaquin Berbegal, Jose Luis Guillem, Paco Perez, Juanlu López i Javi leal.
I la resta són figuració, Melani García, Nuria Cerdá, Mónica Martínez, Luís Cerdá. Eliseo Rico, Luis Pérez, Ruth Durá, Virginia Fernández, Olivia Del Peso, Ruth Alonso, Toni Domenech, Pol Elson, Sergio Pérez, Soledad Pérez, Javi Sirvent, Isabel Rico, Amador Perez, Ana Belen Rico, Adolfo Franco, Angel Rito, Andrea Sevilla, Jose Rico i Laura Bernabeu.
Són tots de Castalla menys Silvia Ramírez que és d´Onil i que té un paperet molt curtet però que a mi m’agrada molt.

¿Penses presentar la película a concursos?
La finalitat de realitzar-lo era que arribara a la majoria de la gent possible, així que la idea és presentar-lo en tots els llocs on les bases ho permeten. De moment no el penjaré a Internet, a ser possible fins que rode un poc.

¿Què opinen els que ja l’han vist?
De moment l’ha vist poca gent finalitzat, només dues persones, voldria esperar-me a l’estrena per tindre una opinió més àmplia i traure alguna conclusió.

Conta la teua trajectòria professional…
Sempre he gravat com a realitzador diferens formats audiovisuals (curts, videoclips, espots, documentals) però per a ús domèstic, si cal ressaltar algun projecte destacaria el curt In-fraganti , gravat en 16 mm a Madrid a l’escola CES i projectat a la setmana del cine 2006 de Castalla. Però aquest s´ha convertit en el projecte de producció pròpia més gran que he realitzat fins al moment.
També he participat en curts com a director de fotografia, que és un branca que m’atrau encara que tinc moltíssim que millorar en les dues.
Ara treballe d´operador de càmera a la sèrie de L’Alqueria Blanca, mai saps en quin departament acabaràs treballant, així que el millor de moment és fer un poc de tot fins a tindre-ho clar.

¿Quins projectes tens en ment de cara al futur?
Primer que res volia acabar del tot aquest curt abans de ficar-me en altre projecte, però supose que aquest any gravaré algun altre curt segur, i si pot ser un parell millor.
També tinc en ment la realització d’un videoclip per al grup d´uns amics i estar obert a qualsevol oferta relacionada amb el món audiovisual.
També tenim un projecte quatre amics que hem format un col·lectiu de música electrònica i jo m’encarregue de les visuals i si pot ser de la il·luminació.
El col·lectiu es diu Bafor i aprofitant l’estrena del curtmetratge el dia 14 de febrer el presentarem al 7Club de Castalla amb tota la gent del curt, sobre les 24h.
Tots aquests projectes són no remunerats, així que tindré que treballar dur per a dur-los a terme.

4 Comments on “Amador Pérez presenta su cortometraje ‘Mentemorfosis’ en el Auditorio de Castalla”

 1. #1 Carlee
  on Mar 1st, 2014 at 4:11 am

  In the colaimcpted world we live in, it’s good to find simple solutions.

 2. #2 Adam
  on Feb 19th, 2015 at 5:52 am

  Hi Catherine, thanks for your conemmt. Cabo Rojo is not far from us. And I’ve heard New Zealand is incredibly beautiful. Unfortunately, I’m not really qualified to observe much about churches in Puerto Rico. There are many churches in each community, but our church is here specifically for the English-speaking population. We’re the only English-speaking church in the area, and we see ourselves as missionaries to the expat community. Also, I’m the only one on staff for our church, so I typically have little time left over for additional ministry involvement outside our congregation (and why I can’t always post to this blog as regularly as I’d like). So my observations of the Puerto Rican churches would be somewhat superficial, and probably not appropriate for a public forum. Cheers and blessings to you too!

 3. #3 Piitopzii
  on Mar 24th, 2015 at 7:14 pm

  Enjoy reading your blog. Could you put up some of your oabnrvstioes about church in Puerto Rico? I am married to a Puerto Rican who originally comes from cabo rojo and we live in New Zealand (I am a kiwi). Cheers and blessings.

 4. #4 automobile insurance
  on Abr 21st, 2015 at 3:35 pm

  Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

Leave a Comment